Η εταιρική συνεργασία αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στη Λισαβόνα

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η έκτη συνάντηση του έργου “Bus.Trainers” στη Λισαβόνα με την παρουσία αντιπροσώπων των εταίρων από τη Μάλτα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κέντρου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των Αστικών Κατασκευών και Δημοσίων Έργων του Νότου (Cenfic), ο οποίος διοργάνωσε και μία ημερίδα σε συνεργασία με τον συντονιστή εταίρο, το Ίδρυμα Εργασίας για τις Κατασκευές (FLC).

Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως στη συζήτηση και στον ορισμό της ανάπτυξης των μέσων κατάρτισης για τους εκπαιδευτές, επισημαίνοντας την δημιουργία μιας πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης και ενός συστήματος αξιολόγησης. Επιπλέον, η κοινοπραξία συζήτησε τις βασικές οργανωτικές πτυχές των εθνικών σεμιναρίων που θα διεξαχθούν στις διάφορες χώρες.

Εκδήλωση διάδοσης: Πρωτοποριακή κατάρτιση

Την ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα σχέδια για τη δραστηριότητα των εκπαιδευτών», παρακολούθησαν πολλοί Πορτογάλοι επαγγελματίες προερχόμενοι από ινστιτούτα κατάρτισης του κατασκευαστικού κλάδου καθώς και εκπρόσωποι από τη Μάλτα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Το Εθνικό Εργαστήριο Ενέργειας και Γεωλογίας (LNEG) της Πορτογαλίας συμμετείχε στην ημερίδα κάνοντας διάχυση ορισμένων άλλων Ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών («Building Skills Foresee and “Formar») στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι και οι οποίες σχετίζονται με τον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Επιπλέον, η κυρία Beatriz Oliete, υπεύθυνη για το έργο “Bus.Trainers” στο Ίδρυμα Εργασίας για τις Κατασκευές (FLC), μίλησε για την ισότητα των φύλων στον κλάδο των κατασκευών, παρουσιάζοντας το έργο με τίτλο «Women Can Build», το οποίο στοχεύει στη διάλυση των στερεοτύπων και στην προώθηση της ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

 

Beatriz Oliete, από το Fundación Laboral de la Construcción, που εισήγαγε το έργο Women Can Build

Τέλος, συζητήθηκαν τα μελλοντικά βήματα που θα ακολουθήσει η εταιρική συνεργασία στο δρόμο προς τις πράσινες δεξιότητες των εκπαιδευτών του κατασκευαστικού κλάδου. Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους στη Νάπολη.

Οι εταίροι συζητούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των “Eco.Trainers” στην έβδομη συνάντηση εταιρικής συνεργασίας
Το Bus.Trainers γιόρτασε την πέμπτη εταιρική συνάντηση στη Μάλτα